Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί την αποτελεσματικότερη και πιο σύγχρονη πρακτική στον χώρο της θέρμανσης.

Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για να ζεστάνει κάθε χώρο καθώς προσφέρει πολλά οφέλη. Ειδικότερα στις μέρες μας που το κόστος για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξάνεται συνεχώς, η ρύπανση του περιβάλλοντος λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και ο πλανήτης βιώνει μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια ιδανική λύση. Μάλιστα προτιμάται πολύ συχνά και γιατί μπορεί να προσφέρει δροσιά κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικά για τα νέα κτήρια αλλά και αυτά που βρίσκονται σε διαδικασία ανακαίνισης, είναι μια σημαντική επένδυση.

thermansh

Η ενδοδαπέδια θέρμανση παρουσιάζει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα:

Άνεση: Η ενδοδαπέδια θέρμανση διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο χώρο χωρίς ενοχλητικά ρεύματα και διαρροή θερμότητας στην οροφή.

Οικονομία: Οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας και η σωστή κατανομή της θερμοκρασίας μειώνουν το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποφυγή θέρμανσης του αέρα σε ψηλούς χώρους (εκκλησίες, αεροδρόμια κ.λπ.).

Η καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται με αντλία θερμότητας. Παρ’όλα αυτά μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει και με τα συμβατικά μέσα θέρμανσης (πετρέλαιο – φυσικό αέριο).

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: Η θέρμανση δαπέδου προσφέρει πλήρη ελευθερία στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές και στη διακόσμηση και ενδείκνυται ιδιαίτερα για κατοικίες.

Υγιεινό περιβάλλον: Οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας δεν ξηραίνουν τον αέρα του χώρου. Λόγω της μη ύπαρξης ρευμάτων αέρα, της έλλειψη σκόνης και της διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος.

Ηχομόνωση λόγω της απομόνωσης του θερμομπετού από την πλάκα σκυροδέματος.