Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας

Αντλία θερμότητας είναι ένα σύστημα που αντλεί θερμότητα από ένα χώρο ή από το περιβάλλον και τη μεταφέρει σε κάποιον άλλο. Εναλλάσσει, δηλαδή, τον κύκλο ψύξης του συστήματος με αποτέλεσμα να δίνει ζεστό ή κρύο αέρα ή άλλο μέσο μεταφοράς θερμότητας ή ψύχους ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η βάση της λειτουργίας της είναι περίπου ίδια αλλά αντίστροφη από αυτή ενός ψυγείου.

Ειδικότερα, είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω υδραυλικού συστήματος νερού, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coil, και σώ ματα καλοριφέρ.

Βασικές κατηγορίες αντλιών θερμότητας:

  • Αντλίες θερμότητας monoblock ή compact.
    Το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελείται από μία εξωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει και το υδραυλικό συγκρότημα. Στην ουσία όλα τα μέρη του μηχανήματος βρίσκονται μέσα σε μία ενιαία συσκευή η οποία μοιάζει με μια μεγάλη κλιματιστική μονάδα και προορίζεται για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον άμεσα.

  • Αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου split.
    Σε αυτόν τον τύπο αντλίας θερμότητας η εξωτερική μονάδα αποτελεί το ψυκτικό συγκρότημα το οποίο είναι και αυτό που απορροφά ενέργεια από τον περιβάλλον , ενώ η εσωτερική μονάδα αποτελεί το υδραυλικό συγκρότημα όπου είναι και το κομμάτι το οποίο θα συνδεθεί με την υδραυλικές σωληνώσεις θέρμανσης (κυρίως θα το συναντήσουμε επίτοιχο). Στις αντλίες τύπου split ο συμπιεστής βρίσκεται στο εξωτερικό μηχάνημα ενώ ο εναλλάκτης και ο κυκλοφορητής στην εσωτερική.

Τι θα κάνω με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης που έχω;
Στους οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους που έχουν ήδη εγκαταστημένο λέβητα αερίου ή πετρελαίου, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυαστούν ή να αντικαταστήσουν το υπάρχον σύστημα με μεγάλη μείωση στο κόστος λειτουργίας και ταυτόχρονη αύξηση στην προστιθέμενη αξία στην κατοικία και χωρίς να απαξιώνουν καταργώντας εντελώς το υπάρχον σύστημα.
Επίσης η αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί με ένα ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης, με τον ηλιακό θερμοσίφωνα καθώς με fan coil units ή σωματα καλοριφέρ.

antlia_thermothtas
antlia_thermothtas
antlia_thermothtas

Η εταιρεία μας CITY KLIMA, πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, έχει συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής Αντλιών θερμότητας στην Ελλάδα όπως Daikin, Midea, LG, ΗΙΤΑCHI, GREE κλπ.  και παρέχει όλων των ειδών των αντλιών θερμότητας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Αναλαμβάνουμε την μελέτηεγκατάσταση και την συντήρηση της αντλίας θερμότητας για να έχει πάντα την καλύτερη δυνατή απόδοση. Επίσης η CITY KLIMA είναι κοντά σας και με τα προγράμματα εξοικονομώ κατ΄ οικον που επιδοτούνται από το κράτος. 

Είμαστε στην διάθεση σας για να εξετάσουμε την καταλληλότερη λύση για τον χώρο σας.